De praktijkverpleegkundigen, Roelinka Lautenbach en Ali Jullens zijn speciaal opgeleid om naast de praktijkassistente en de arts specifieke taken op te pakken. Hierdoor is het mogelijk geworden om patiëntgroepen extra aandacht te geven, wat leidt tot kwaliteitsverbetering. Er is altijd rapportage en overleg met de huisarts. De taken van de praktijkondersteuner zijn met name het begeleiden van patiënten met diabetes, patiënten die een hart-en/of vaatziekte hebben doorgemaakt, patienten met hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol en astma/COPD patiënten. Daarnaast zijn zij werkzaam in het kader van de ouderenzorg.
Bij vermoeden op of aanwezigheid van psychische problematiek kan de huisarts u doorverwijzen naar de Praktijkondersteuner in de Huisartsenzorg voor de Geestelijke GezondheidsZorg (POH- GGZ). Dit kunnen bijvoorbeeld problemen zijn op het gebied van aandacht, opvoedingsvragen, angst en paniek, eenzaamheid, verlies/rouw, hyperactiviteit, down/somberheid of depressie, slapeloosheid, spanning/stress, burnout en zingeving. Praktijkondersteuner-GGZ Jitse Werkman is speciaal geschoold in het onderkennen en begeleiden van deze psychische problemen en klachten. Hij is goed op de hoogte van de behandel-mogelijkheden en kan u snel en binnen uw eigen huisartsenpraktijk de juiste hulp bieden. Jitse Werkman is aanwezig op de donderdag.
De praktijkondersteuner GGZ-jeugd Willeke Hooysma richt zich op psychische problemen bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Zij is in staat om in een paar gesprekken met ouders en kind in kaart te brengen wat het probleem is, en wat er voor nodig is om het kind weer goed te laten functioneren. Zij geeft een behandeladvies en heeft zo nodig contact met wijkteam, school en behandelaren binnen de GGZ. Willeke Hooysma is aanwezig op maandag.